Fotografija.ba, prvi bh. portal posvećen fotografiji, koji djeluje u Udruženju Urban, drugi put objavljuje konkurs za izbor fotografije godine u BiH. Na prošlogodišnjem konkursu učestvovalo je preko 100 fotografa iz BiH i susjednih zemalja, a izložba sa 40 najboljih fotografija do danas je gostovala u nekoliko bh. i inostranih gradova.

Fotografija.ba danas okuplja blizu 1.000 ljubitelja fotografije iz cijele Bosne i Hercegovine, pa se ove godine očekuje još veći interes i odaziv na konkurs. Partneri u realizaciji projekta su: Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo, Global Development & Consulting Inc., Veleposlanstvo Republike Hrvatske u BiH, te Ambasada Španije u Bosni i Hercegovini.

Moguće je učestvovati u 5 kategorija:  Priroda, Ljudi, Fotoreporterska/Press fotografija, Grad i Kreativna fotografija. Konkurs je otvoren do 31. 12. 2011. godine, a o pobjednicima će odlučivati internacionalni žiri u sastavu: Alfons Rodriguez (Španija), Mario Periša (Hrvatska), Dženat Dreković (BiH).

Pozivamo sve zainteresirane ljubitelje fotografije da se prijave i učestvuju na izboru za fotografiju godine u BiH 2011.

Više informacija na: www.fotografija.ba/konkurs